lauantai 28. marraskuuta 2009

Podcastit ja videot


Tuli ensimmäinen podcast tehtyä liittyen valokuvaan, josta oli puhetta edellisessä blogissa. Liitän sen vielä tähän niin, että sitä voi halutessa katsella podcastia kuunnellessa. Äänitin podcastin Olympus LS-10:llä ja se toimi hyvin. Yritin muokata äänitettä Cubasella, mutta se ei toiminut. Kokeilin sitten Audacity:a ja johan alkoi Lyyti kirjoitella. Liitin mukaan vielä musiikkia entisen bändini Guitarras y Trovadoresin tuotannosta taustalle. Aikaa paloi kyllä paljon. Seuraavaksi yritän vielä liittä podcastin tähän sivulle.



Seuraavaksi yritän vielä laittaa tälle sivulle yhden videon, jonka laitoin tänään youtubeen. Siinä jammailee samainen Guitarras y Trovadores 1998 Santiagossa Calle Heredialla ihan Parque Cespedesin lähellä, jos lähtee sieltä laskeutumaan Calle Herediaa kohti satamaa ja rautatieasemaa. Laulamme Canchancharasta, legendaarisesta juomasta, jota väitetään jo Mambí-sotilaiden juoneen ennen kuin lähtivät taistelemaan espanjalaisia vastaan Kuuban itsenäisyyden puolesta. Kyseistä juomaa tuli itsekin nautittua monet kerrat Apisunissa, Santiagon katedraalin alapuolella olleessa ravintolassa. Erinomaisessa juomassa on aineosina aguardienteä, limettiä ja hunajaa. Siitä tulee kyllä rohkea olo...

6 kommenttia:

  1. Alkoi tehdä mieli maistaa Canchancharaa :) Mikä on tuo audiopalikka, jolla olet liittänyt äänitiedoston tekstin joukkoon?

    VastaaPoista
  2. Kuubasta sitä saa. Santiagossa suljettiin tuo Apisun, josta kerroin. En ole itse käynyt Trinidadissa, mutta kuvista olen nähnyt, että se on kaunis kolonialismin ajan tyylinen kaupunki keski-Kuubassa. Olen kuullut, että sieltä Canchancharaa voi saada.

    Tein podcastin Tarmo Toikkasen blogin ensimmäisestä podcastista http://tarmo.fi/blog/2008/04/24/podcastien-tekemisesta/ oheiden mukaisesti. Käytin yhdistelmää Ourmedia, SpinXpress ja Internet Archive. Tarmon blogissa on erinomaiset ohjeet, miten toimia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, pitääpä lukea tuo Tarmon blogimerkintä.

    VastaaPoista
  4. Nykyään podcastin voi tehdä jo melkoisen paljon yksinkertaisemminkin, esim. gcast.com-palvelussa. Mutta tuo blogissani kuvaama tapa toimii kyllä edelleen. Ja ensimmäisen kerran jälkeen uusien jaksojen tekeminen on jo melkoisen paljon helpompaa.

    VastaaPoista
  5. Äänityksessäsi oli mukava tunnelma, tuli olo että selvästikin tunnet nuo seudut hyvin.

    Jos podcasteja aletaan käyttää laajemmati opetustarkoituksessa, perinteinen tarinankerrontataito taitaa nousta arvoon arvaamattomaan. Samoin hyvä 'radioääni', jollainen sinulla muuten on.

    Omaa podcastiani varten jouduin runnomaan jutusteluni kaikenlaisten taajuusmuunnosten ja filtterien lävitse että kehtasin edes itse kuunnelta puheääntäni kaiuttimista :)

    Tuo käyttämäsi äänentallennin vaikuttaisi kiinnostavalta hankinnalta, jos tässä innostuu äänittelypuuhista enemmän. Käytitkö puheen tallentamisessa laitteen omaa mikrofonia?

    VastaaPoista
  6. @mjlassila Kyllä, käytin laitteen omaa mikrofonia. Olympus vaikuttaa hyvältä hankinnalta ja laitteen saa heti suoraan yhdistettyä läppäriin tiedostojen siirtoa varten. Siinä on omaa äänityskapasiteettia kahden gigan verran ja siihen voi liittää halutessaan lisämuistin.

    Olen jonkin verran kuunnellut pitkillä ajomatkoilla podcasteja ja niissä on kyllä itua. Koko elämä yhtä opiskelua...

    VastaaPoista